Valóban egészséges az szárított gyümölcs?

Valóban egészséges az szárított gyümölcs?

Sokan megkérdőjelezik, hogy az aszalt gyümölcsök egészségesek vagy csak a hízás segítik elő? Döntést nehezen lehet megalapozni, hiszen mindig figyelembe kell venni, hogy milyen gyümölccsel állunk szemben. Természetes tartósítási eljárással állítják elő a szárított gyümölcs bármelyik fajtáját, vagyis jelentősen csökkentik a víztartalmát. Cukor hozzáadása nélkül készül el, így nem kell még a diétázóknak sem tartani a plusz kalóriáktól. Fontos, hogy megfelelőképpen tároljuk és akkor nem kell hozzá tartósítószert sem adni.
Continue Reading Valóban egészséges az szárított gyümölcs?

A Polgár pince hisz a hagyományokban

A Polgár pince hisz a hagyományokban

A cégek sikerét mindig az elszántság, a töretlen munka és sok esetben egy gyermekkorban megszületett álom adja. Nincs ez másképp a Polgár pince esetében sem. A vállalat két tulajdonosa már 1974-ben, iskolás korában tudta, hogy Villányban szeretnének élni, itt akarnak szőlőt termeszteni, és a saját bort óhajtják fogyasztani.

Nem kellett sokat várni az álom valósággá válásáig, ugyanis a tulajdonos pár, akik egyben házastársak is, 1975-ben egyetemi hallgatóként telepítették az első szőlőterületüket az addig szinte, ilyen értelemben felfedezetlen Kisharsányban, a Bocor dűlőben.Continue Reading A Polgár pince hisz a hagyományokban

Főzzön és süssön paleo liszttel!

Főzzön és süssön paleo liszttel!

Felmerülhet Önben az a kérdés, hogy miért ne lenne jó az ételek elkészítéséhez a hagyományos liszt? Nos, azért lehet problematikus ennek a terméknek az elfogyasztása, mert a gabonában lévő sikér egyre több embernél okoz allergiás tüneteket.

Azonban a paleo liszt nem gabonából készül, hanem például szezámmagból vagy tökmagból, ezért a szervezetnek előnyösebb lehet ez a termék. Azt is fontosnak tartjuk elmondani, hogy a Fittkuckó oldaláról bármikor rendelhető paleo liszt, tehát itt kell nézelődni abban az esetben, ha úgy döntött, hogy kipróbálja.Continue Reading Főzzön és süssön paleo liszttel!

A borászatok felmerülő problémái

A borászatok felmerülő problémái

A jó idő beköszöntésével sok helyen beindul az élet. Ezt nemcsak képletesen lehet érteni, hanem akár szó szerint is, hiszen a tél után újra elkezdenek sarjadni a rügyek, ami azt jelenti a borászatok számára, újból eljött a szőlő ápolásának és megfelelő gondozásának a szezonja. Nagyon sok munka vár a szakemberekre addig, amíg szőlő fog nőni a tőkéken.Continue Reading A borászatok felmerülő problémái

A változatos alkoholos italok titka

A változatos alkoholos italok titka

A házibulik nélkülözhetetlen kelléke a szeszesital. Ennek fogyasztása fokozza a hangulatot, oldja a feszültséget és a gátlásokat. Minden vidéknek, tájegységnek megvan a jellegzetes itala, amit főleg a környéken megtermelhető növények határoznak meg.

Alkoholos italok előállíthatóak bármilyen növényből, aminek magas a cukor, illetve a keményítőtartalma. A szeszesitalok gyártása tulajdonképpen azon az elven alapszik, hogy a cukrokból erjedés során alkohol keletkezik. Continue Reading A változatos alkoholos italok titka

Fogyás hasról- lehetséges!

Fogyás hasról- lehetséges!

Plusz kilókkal küzd, és szeretne olyan gyakorlatokat végezni, melyek segítségével célirányosan, bizonyos testrészekről szabadulhat meg a feleslegtől? Bár a helyi fogyás nem lehetséges, de mégis vannak olyan módszerek, amelyekkel egyik vagy másik testrésze formálását meggyorsíthatja. A komplex életmódváltást tehát célszerű úgy megvalósítani, hogy abban a táplálkozásra és a mozgásra való odafigyelés is helyet kapjon. A legfrissebb kutatások is rávilágítottak arra, hogy a hason lerakódott kilók jelentősen megnövelik a szív-, és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Saját egészsége érdekében tehát célszerű száműznie a konyhából a lisztet és cukrot, s helyettük a lassú felszívódáső szénhidrátokat, a húsokat és az olajos magvakat előnyben részesíteni. Continue Reading Fogyás hasról- lehetséges!

Készítsen zöldfűszeres margarint!

Készítsen zöldfűszeres margarint!

Egy finom szendvics reggelire vagy uzsonnára? A szendvicseket szinte mindennap fogyasztjuk és van egy összetevőjük, mely semmiképpen nem hiányozhat a feltétek közül, ez pedig nem más, mint a margarin. A boltok polcain szép számmal sorakoznak a hagyományos változatoktól kezdve az ízesítettekig sokféle, és ma már attól sem kell tartanunk, hogy transzzsírsavak lennének megtalálhatóak bennük. A hidrégénezési eljárás már a múlté, ráadásul a gyártók egyre inkább arra törekednek, hogy értékes vitaminokkal, sőt akár növényi szterinekkel felturbózott változatok kerülhessenek a vásárlókhoz. Ez utóbbiakról érdemes tudni, hogy a koleszterinszintet befolyásolják előnyösen. De mi a helyzet akkor, ha saját magunk szeretnénk margarint készíteni? Continue Reading Készítsen zöldfűszeres margarint!

Almaecet az egészség védelmében

Almaecet az egészség védelmében

Kedveli a természetes módszereket, és ezek hatékonyságát szívesen kihasználná az egészség megőrzése, és a mindennapi lendület fenntartása érdekében? Számos készítménye helyet kapott a boltok polcain, melyek a természet erejét igyekeznek az egészség és a jó közérzet szolgálatába állítani, de sokszor a legegyszerűbb anyagok bizonyulnak a leginkább hatékonynak. Ilyen az almaecet, amelyet már nagyanyáink is előszeretettel használtak az említett célokra. Az almából nyert nedű aktívan hozzájárul a fogyókúra sikerességéhez is, hiszen felgyorsítja az anyagcserét, és beindítja a szervezetben a méregtelenítési folyamatokat is.
De hogyan érdemes fogyasztani a kicsit talán erősnek érezhető italt?
Continue Reading Almaecet az egészség védelmében

Fogyaszt és erősít: a csodálatos citrom!

Fogyaszt és erősít: a csodálatos citrom!

Megfázás kapcsán általában azonnal belekerül a teába a citrom, egyébként viszont hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy a télen-nyáron elérhető áron beszerezhető gyümölcs milyen sok jótékony hatással van a szervezetre. A savas citrom lúgosítja a szervezetet, ami számos hasznos folyamatot képes beindítani, amelyeknek köszönhetően az egészség helyreállítható, illetve megőrizhető. Nem csak immunerősítő hatása miatt érdemes azonban a citrom mellett dönteni, hanem a testsúly alakításának apropóján is. Az élénksárga gyümölcs ugyanis kiválóan alkalmas méregtelenítésre, és segít felpörgetni az anyagcsere folyamatokat is. Bevethető a plusz kilók ellen kúraszerűen alkalmazva, de akár mindennapjaiba is beiktathatja a citromos víz fogyasztását, így biztos lehet abban, hogy immunrendszerét folyamatosan megtámogatja C-vitaminnal. Continue Reading Fogyaszt és erősít: a csodálatos citrom!

Táplálék kiegészítőkkel az egészségért

Táplálék kiegészítőkkel az egészségért

Egészségesen étkezik? Hozzájuttatja szervezetét mindazokhoz az ásványi anyagokhoz és vitaminokhoz, melyek szükségesek számára? Honnan tudhatja, hogy valóban fedezi szükségletét az, ami a mindennapokban az asztalra kerül? Fontos tisztában lennie azzal a ténnyel, hogy a kutatások is rámutattak már a táplálék kiegészítők ésszerű szedésének előnyeire.

Ha csak nem speciálisan, szakember által összeállított étrendről van szó, akkor sajnos mindennapi táplálékaink csak kis részét fedezik az értékes vitaminoknak. Nem véletlen, hogy a lakosság nagy része B-vitamin hiánnyal küzd, és nem ritka a hölgyek körében a vashiány sem. Míg C-vitamin raktárainkat citrusfélékkel fel tudjuk viszonylag gyorsan tölteni, addig számos egyéb vitamin és ásványi anyag csak hosszú távon pótlódik a szervezetben, hiányuk pedig komoly egészségügyi gondokhoz is vezethet. Continue Reading Táplálék kiegészítőkkel az egészségért