esküvői vacsora menüsor

Melyek a legnépszerűbb esküvői ételek?

Ahány ember, annyiféle ízlés, halljuk gyakran ezt az örök igazságot. Ezt figyelemben kell venni akkor is, amikor az esküvői menü fogásait válogatjuk. Egy esküvői vacsora menüsor összeállításánál több szempontot is érdemes figyelembe venni. Az első és talán a legfontosabb, hogy minden meghívott egyedi igényeinek nem lehet megfelelni, ezért törekedni kell arra a menü összeállításánál, hogy mindenki megtalálja benne azokat a finomságokat, amelyek ízlenek neki. Érkezéskor a meghívottakat étellel és itallal illik várni, erre ideálisak a vendégváró falatok.

Fontos, hogy annak megfelelően állítsuk össze ennek tartalmát, hogy mennyi idő telik el az érkezéstől az ünnepi vacsoráig. Ez lehet kenyérlángos, kakukkfüves jércemell cukkinire tűzve, rántott camembert falatkák, mini fasírtgolyók, lazacos, parasztsonkás, szalámis szendvics, frissen sült sajtos, tepertős, medvehagymás pogácsa, zöldsaláta és bármi egyéb, amit a vendéglátók szeretnének.

Amint lezajlik az esküvői ceremónia, a fotózások, a szabad programok, kezdődhet a várva-várt ünnepi vacsora. A hideg előételek változatossága remek ötlet, hiszen ezek és a rövid italok hozzák meg a vendégek étvágyát igazán. Ez összeállítható számtalan finomságból, a lényeg, hogy tartalmas és ízletes legyen. Szokás, hogy a felszolgált fogások között mulatnak, táncolnak a vendégek, így az előételtől a leves kínálatáig gyorsan telik az idő. Jó, ha többféle leves kerül a tálakba.

Például a szinte mindenki által kedvelt a tyúkhúsleves csigatésztával, a fácán erőleves, a francia hagymaleves, az eper-, málna-, vargánya krémleves stb. A főételt kínálható ültetett tálszervizes vagy svédasztalos módon egyaránt. Ennél a fogásnál hihetetlenül gazdag a választék úgy a húsok, mint a köret tekintetében. Vendéglátóként nem szabad megfeledkezni az éjféli étkezésről sem! Ezek az ételek, a süteményekkel együtt, reggelig az asztalon maradnak. Persze a menyasszonyi tortából is mindenki szeretne egy szeletet fogyasztani, viszont az éjféli étkezést ez nem pótolja.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás