A leggyakoribb élelmiszer, amit a szervezetünk legoptimálisabb állapotába kerüléséért alkalmazunk a méz. Ezen természetes immunerősítők legnépszerűbb tagja az akácméz. Édes, kevésbé savas, kellemes ízű. Amellett, hogy tökéletes süteményekbe, teához, kávéhoz, még méregtelenítő hatású, jótékony hatással bír légúti és emésztési panaszokra.
Növeli az étvágyat, támogatja az idegrendszert. Fertőtlenítő hatása van. Nem csupán a konyhában és a gyógyászatban, de a kozmetikában is szeretettel alkalmazott összetevő. Egyre több arckrémben, testápolóban megtalálható. Hidratál és ránctalanít is. Az akácméz barnacukorral kiváló bőrradírt alkot, használata után a bőr üde és selymes.
A méz a bőrünk mellett jót tesz a hajjal, körmökkel is. Az akácméz jellegzetes akácvirág illata ellenére, a virágporra érzékenyeknek is barátja. Kevés benne a pollen, így ők is bátran fogyaszthatják. Az ajánlott mennyiség reggelente és esténként 1-1 teáskanál. A Magyarországon termelt akácméz hungarikumnak számít. Vásároljunk körültekintően, mert hamisítják!