A Panyolai pálinkafőzde szakemberei csak és kizárólag magas minőségű, jól átválogatott és ellenőrzött gyümölcsöket használnak. Fontos, hogy a gyümölcs héját, magját és szárát nem teszik bele a pépbe, hiszen az megkeserítené az elkészült alkoholt. A Panyolai pálinka ár valamivel több, mint egy kevésbé híres gyártótól eredő változat.
Sokan nem tudják, de a Panyolai pálinkák igazi titka a helyben termő, ízletes és egészséges alapanyagokban rejlik. Az elixír elkészítése például egyáltalán nem számít hétköznapi műveletnek. Az eljárás igen bonyolult, ezért a főzdemesterek türelemmel és hatalmas alázattal látnak hozzá. Fontos a megfelelő időzítés, hiszen számos folyamaton megy keresztül a gyümölcs.
A Panyolai pálinka ár a gyümölcs ritkaságától is függ. Sajnos az időjárás nem mindig megfelelő, így nem is minden esetben lehet beszerezni annyi alapanyagot, amennyit egy jó alkohol igényel. Ilyenkor szoktak vegyes gyümölcs pálinkákat készíteni. Ezek természetesen ugyanolyan finomak, mint az egyféle alapanyagból előállított változatok.