méhkenyér

A méhkenyér fogyasztása előnyös a szervezetnek

Az orvosok bebizonyították, hogy a méhészeti termékeknek számos jótékony tulajdonságuk van, amelyek összefüggésben állnak azzal, hogy miként és milyen formában alkalmazzuk. Sajnos nem mindenki tudja, hogy pontosan mi az a méhkenyér. Ez a vitaminok és nyomelemek raktára, ami a férfiaknak, nőknek és gyermekeknek egyaránt hasznos, mert aminosavakat, vitaminokat és enzimeket tartalmaz.

Érdemes rendszeresen bevinni a szervezetbe, illetve beiktatni az étrendbe, hiszen erősíti az immunrendszert. A méhkenyér fogyasztása rendkívül hasznos lehet gyomor- és bélrendszeri problémák enyhítésére. Prebiotukomokat is magába foglal, amik eredményesen támogatják a bélflóra egészségét és segítik az emésztést. Gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, ezáltal csökkenti a gyulladásos reakciókat a szervezetben.

A benne lévő antioxidánsok segítenek fenntartani az általános egészséget. Bővelkedik magnéziumban, kalciumban, vasban és más fontos tápanyagokban, ezért a tápértéke igencsak magas. A méhkenyér fogyasztása által növelhető az energiaszint, ezáltal javul a fizikai teljesítmény és csökken a fáradtság.

A méhkenyér fogyasztása számos módon lehetséges

A bevitele sokféle módon történhet. Az étrendbe való beépítésére számtalan lehetőség áll rendelkezésre, így mindenki ízlés szerint választhat. A méhkenyér fogyasztása ételekkel és italokkal keverve is kivitelezhető. Könnyedén elkeverhető joghurtban, müzliben, smoothie-ban vagy turmixban.

Nyersen is ehető, de ha túl intenzívnek tartja az ízét, akkor kezdetben csak kisebb mennyiséggel kezdjen, majd fokozatosan növelje az adagot! Hozzáadható péksüteményekhez, például kenyérhez, muffinhoz, zabpelyhes sütikhez. Teával vagy más forró itallal is egyszerűen kombinálható, szóval a lehetőségek tárháza szinte végtelen.

A méhpempő hasznos táplálék

Az előállítását a méhek végzik a kaptárban. A gyűjtése során, a rovarok virágport és nektárt használnak, amiket speciális enzimekkel és egyéb anyagokkal kombinálnak a méhpempő létrehozásához. Miután a környező növényekről összegyűjtötték a virágport és nektárt, visszaszállnak a kaptárba, hogy elkezdjék a munkát.

A megalkotott keverék ezt követően fermentálódik és érlelődik. Ez idő alatt, a kémiai összetétele jelentősen megváltozik, aminek következtében létrejön a sokak által kedvelt méhpempő. Az előállítása után, a méhek elraktározzák és felhasználják a lárvák táplálására. A rovarok tevékenysége nélkül bizonyára nem lenne elérhető az embereknek ez a kiváló tápanyagforrás, ami mellesleg számos egészségügyi előnyt hordoz magában.

Melyek a méhkenyér pozitívumai?

A méhkenyér fogyasztása számos betegség megelőzésére jelent kiváló alternatívát. Úgy gondolják, hogy a méhkenyér összetételében háromszor több tápanyag található, mint a virágporban. A perga néven is ismert anyagot természetes antibiotikumnak tekintik, ami mind a betegségek kezelésében, mind azok megelőzésében ugyanolyan hatékony, ezért a megbetegedések egész sorának kúrájára írják fel.

Antioxidánsokat és egészséges zsírsavakat tartalmaz, aminek köszönhetően eredményesen támogatja a szív- és érrendszer működését. Érdemes megemlíteni, hogy néhány kutatás szerint segít enyhíteni az allergiás tüneteket. Ez leginkább annak tudható be, hogy a perga kismértékben tartalmaz polleneket, így a méhkenyér fogyasztása sokat segíthet az immunitás kialakításában és a fenntartásában.

A folyamatos tüsszögés, az orrfolyás és a köhögés rendkívül bosszantó lehet, hiszen rányomja bélyegét a mindennapokra. Ha a tünetek alapján az orvos megállapította, hogy Ön influenzás, akkor használjon pergát a szimptómák enyhítésére és a szervezet általános állapotának erősítésére! Mivel a méhkenyér természetes antibiotikum, az influenza utószezonban is hatásos, amikor a megfázás valószínűsége a legnagyobb.

Tavasszal és ősszel a hörghurut és a tüdőgyulladás kezelésében szintén segít. Évszaktól függetlenül, bármikor jó döntés lehet a méhkenyér fogyasztása, amikor úgy érzi, hogy szüksége van egy kis plusz energiára. A rendszeres bevitele lehetőséget ad arra, hogy gondoskodjon magáról és támogassa az egészségét. A felnőtteknek naponta 1 evőkanál méhkenyér fogyasztása javasolt, azonban az egyéni szükségletek változhatnak a személyes preferenciáktól.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás