A szaké rizsből készül

Szaké

Japán egy igazán különleges ország. A kultúrája nagyon egyedi, ezért rengetegen érdeklődnek a helyi tradicionális italok iránt. A szaké nevét már szinte mindenki hallotta, de csak kevesen tudják, hogy valójában mit is jelent.

Egy olyan alkoholos innivalóról van szó, ami a rizs erjesztésével készül. Nehezen hasonlítható össze bármilyen európai itallal, hiszen merőben más technológia alapján készül. Rengetegféle változata létezik a szigetországban. Az sem mindegy, hogy a szakemberek milyen víz felhasználásával állítják elő a szakét.

A főzés után következik az érlelés, ami hosszú évekig is eltarthat. Erre a célra cédrusfából készült hordókat használnak a japánok. Míg régen Európában szinte lehetetlen volt hozzájutni a távol-keleti italokhoz, addig ma már szinte nem létezik lehetetlen.

Az idrinks.hu oldalon meg lehet tekinteni a kínálatot, hiszen itt rengetegféle különlegesség található. A szaké kedvelői mindenképpen nézzenek körül, mert biztosan fognak olyan terméket találni, ami felkelti az érdeklődésüket.

Print Friendly, PDF & Email

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás