Vannak bizonyos edények, amikkel még hatékonyabb és eredményesebb lehet a sütés. A tapasztaltabb háziasszonyok az öntöttvas wok praktikusságára esküsznek, hiszen ezt rengeteg helyzetben be lehet vetni, olyan ételeket remekelve, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját.
Mire kell figyelni az öntöttvas wok alkalmazásakor
Vannak bizonyos apró dolgok, amikre szükséges odafigyelni, amikor valaki az öntöttvas wok mellett dönt és először használja azt. Az első dolog, amiről sokan megfeledkeznek, az a termék úgynevezett kiégetése. Nem szabad túlhevíteni a vas edényt, mert a vas kiváló hővezető, és gyorsan át tud forrósodni.
Abban az esetben, ha szennyeződés található benne, a legjobban száraz állapotában lehet azt megtakarítani, egy spatulával. Esetleg a langyos, vegyszermentes vizes elmosás is jó ötlet lehet. Például egy sajtos étel pirítása után lesznek odasült darabok, ilyenkor még forró állapotban egy kis vizet szükséges az öntöttvas wok eszközbe dönteni. Ezen íratlan szabályok betartásával a kellék éveken keresztül tökéletesen használható.