A görögök híresek a lobbanékony természetükről, szemet gyönyörködtető tengerpartjaikról, illetve hihetetlenül finom konyhájukról, ételeikről és italaikról.
A tradicionális görög ital, a Metaxa a legjobb környékbeli, Attikai borok lepárlásával készül. A lepárlás után, a szesz tölgyfahordókba kerül, ahol nagyjából 3-7 éven keresztül érlelik a tökéletes íz kialakításának érdekében. Ennek az előállítási módszernek köszönhetően kap a nedű egy utolérhetetlen frissességet és édes, gyümölcsös ízvilágot.
A mély borostyán színben tündöklő Metaxa fogyasztása általában szobahőmérsékleten, nagyjából 20 Celsius fokon ajánlott. Alapvetően a görög hagyományok szerint, rövidital formájában, magában kell fogyasztani, azonban manapság gyakori a Metaxából álló long drink és koktél is.
Habár kevesen tudják, de az ital több különböző fajtával is rendelkezik, amelyek között pusztán az előállítási módban lelhető fel a differencia. Ezek alapján megkülönböztetjük egymástól például a Metaxa Classicot, illetve az Amphorát.