Hasznos háztartási eszköz a zománcozott lábas

Az elmúlt évtizedekben sokféle edénytípussal kapcsolatban merültek fel aggodalmak, félelmek, amik mind az egészségügyi kockázatokra összpontosultak.

Mindenki tudni akarja, hogy az alumíniumból készült lábosok, teflonserpenyők, kerámiafazekak vagy éppen a zománcozott lábas jelenti a biztos megoldást, amiben maximálisan meg lehet bízni? Ezekre a kérdésekre régebben nehezen lehetett választ kapni, azonban manapság már számtalan vizsgálat, teszt ezeket célozta meg. Az esetek többségében kiderült, hogy a rozsdamentes acélból, főleg a gyengébb minőségű esetében, nikkel kerülhet az ételbe. Emiatt ebben nem tanácsos a hűtőben tárolni semmiféle ennivalót. Ha valaki nikkelérzékenységben szenved, akkor főzni is inkább hőálló üveg vagy zománcozott lábas típusban ajánlott.

A zománcozott lábas főzéskor és sütéskor is tökéletesen megállja a helyét. Természetesen, a mikrohullámú sütőbe ezt, mint számos más fém edényt, nem szabad rakni. Ezt leszámítva a zománcozott lábas sok szorgos háziasszony hű társa lesz.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás