Bosszantó dolog, ha akkor akadozik a munka a konyhában, amikor a legnagyobb szükség van a hibátlan gépekre. Amikor a vendégek már az előszobában vannak, és a mixer füstölni kezd, a háziasszony jogosan kezd őrjöngeni.
A konyhai kisgépek választásánál mindig fontos szempont a strapabíróság. Habár megtörténhet, hogy néhány forinttal többet kell érte fizetni, mint a tucatáruért, egy bevált, ismert márka nem hiába kerül többe. A konyhai kisgépek piacán több ezer résztvevő van, de sok ilyen vállalkozó mögött nincs a megfelelő szerviz és garanciaszolgáltatás megbízhatósága.
Az ismeretlen gyártótól származó alkatrészek, a soha nem hallott szervizelő cégek ködös feltételeket biztosítanak a vásárlók számára. A konyhai kisgépek egyetlen célra voltak kifejlesztve, arra, hogy a konyhában szükséges tevékenységet elősegítsék. Ha ebben a dologban nem tudnak segíteni, akkor csak felesleges kacatok, melyeket kerülgetni kell a munkaasztalon. A vásárláskor ezt a szempontot kell szem előtt tartani, nem az ár, hanem a használhatóság a fontos.