Az evés ideje és a cukorbetegség – 2. rész

A 30-70 év közötti csoport testtömeg indexe (BMI) 22-35 között mozgott. A cukorbetegség és az étkezés kapcsolatát vizsgálva, rendkívül fontos volt a pontosság és a részletesség, természetesen a szakemberek figyeltek mindenre. Mindennap rendszeresen ettek 8, 13 és 19 órakor, közvetlenül minden étkezés előtt vért vettek a páciensektől. Hogy a hatást vizsgálni is tudják, az étkezések után 15, 30, 60, 90, 120, 150 és 180 perccel is vért vettek tőlük minden evés után. A laboratóriumban több típusú vizsgálatokat végeztek el, többek között glükóz, inzulin GLP-1 és C-Peptid szinteket mértek.

 

A megfigyelt csoport két hét után étrendet változtatott, így az, aki optimálisan étkezett addig, most a megterhelőre váltott és fordítva. A végeredmény magáért beszél, hiszen a szakemberek azt tapasztalták, hogy azoknak, akik a reggeli-hangsúlyos étrendet ették, az evés utáni glükóz-koncentráció húsz százalékkal lett alacsonyabb, mint az inzulinszint, vagyis a C-Peptid és a GLP-1 kb. húsz százalékos növekedést mutatott.

Print Friendly, PDF & Email

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás