Több ezren búcsúztatták Overdose-t

Overdose neve mindenkinek ismerősen cseng és pályafutása végén is több ezren búcsúztatták hétvégén a Kincsem Parkban. A magyar galoppsort valaha élt leghíresebb versenyzőjéről beszélünk. A hatalmas tömeg előtt felelevenítették pályafutása legemlékezetesebb pillanatait, a nagy győzelmeket, a legnagyobb sikereket.

A Blaskovich Ernő Emlékversenyben bemutatkozott Overdose testvére, Opium Bullet, aki ráadásul megnyerte a futamot. Overdose romlott egészségi állapota miatt nem vehetett részt a futamon, ugyanis két hete bevérzett a patája, a szervezők tájékoztatása szerint Overdose jól viselte az ünnepséget, végig nyugodt maradt és nem zavarta a hatalmas tömeg. Az eddigi leghíresebb versenyzőről beszélünk, aki 2010 augusztusáig, sorozatban 14 futamot megnyert, tulajdonképpen veretlen volt. 2009-ben savós patairha-gyulladást kapott, emiatt a teljes karrierje veszélybe került, de hála az orvosok és a gondozók szakértelmének 2010-ben hatalmas sikerekkel tért vissza a mezőnybe. 2011-ben Hoppegartenben, majd a Haydock Parkban és a Royal Ascoton szintén bebizonyította, hogy a legjobb formában van. Overdose utoljára Rómában futott, 2011. november 13-án szintén első helyen végzett.

Overdose pályafutása véget ért, de reméljük, hogy lesz még a magyar lovas sport történetében ilyen hatalmas tehetséggel megáldott négylábú.

Print Friendly, PDF & Email