Szájszag ellen szódabikarbónával harcolhatunk

A mai világban nagyon fontos az ápolt megjelenés, amihez pedig az is hozzátartozik, hogy ne legyen kellemetlen a lehetünk. Sajnos ezt nem mindig előzi meg a rendszeres fogmosás sem, ugyanis a rossz szájszag oka gyomorbántalom, baktérium és dohányzás is lehet. Ezeket pedig nem oldja meg a fogkefe és a fogkrém.

Ilyen esetekben szájszag ellen a szódabikarbóna ajánlott, ugyanis semlegesíti a kórokozókat. Használható sima vízzel úgy, hogy egy kanállal feloldunk benne és ezzel a keverékkel öblögetünk. A vízbe sót is lehet tenni és úgy gargarizálni, de nagyon kell figyelni, hogy ne nyeljük le.

Továbbá egy kevés almaecetbe is elkeverhető a szódabikarbóna, csak fel kell készülni az utóízre. Bármelyik módszert is választjuk szájszag ellen, garantáltan pozitív lesz a változás, de ha huzamosabb ideig fennáll a helyzet, akkor érdemes kivizsgáltatni magunkat. Lehet, hogy komolyabb probléma áll a dolog hátterében és akkor nem lesz elég, hogy a szájszag ellen vegyük fel a harcot, mert a valódi okot is kezelni kell.

Print Friendly, PDF & Email