Hétvégi program: fedett élményfürdőzés

Bár a nyári hónapok melege már a múlté, de a fürdőzésről mégsem kell lemondani, hiszen hazánk számos fedett élményfürdővel várja a kikapcsolódni vágyókat. Ha több napos kiruccanást tervez, akkor érdemes a helyszínt úgy megválasztani, hogy a környékbeli látnivalókat is beiktatja, így a wellness élmény mellett lehetősége nyílik arra is, hogy felfedezzen új, az Ön számára még ismeretlen nevezetességeket.

Mindegy, hogy az észak-alföldi Miskolctapolca, Egerszalók, vagy a Balaton környékén elhelyezkedő Hévíz, Balatonfüred, Zalakaros mellett döntene, esetleg az alföldi Kiskunmajsa, Cegléd, Hajdúszoboszló, Szeged, vagy a makói Hagymatikum lenne úticélja, a fürdőzés mellett számos wellness szolgáltatás, masszázs, szauna várják a pihenésre vágyókat.

A fedett élményfürdők komplexumokkal legtöbbször szálloda is egybeépítésre kerül, vagy ha nem is, akkor a környéken biztosan megtalálhatóak olyan szálláshelyek, melyek elérhető áron, akár csomagajánlatok keretein belül kínálják szolgáltatásaikat. Érdemes megkóstolnia a helyi gasztronómia finomságait, de ha szereti a finom borokat, akkor választhat akár eszerint is idegenforgalmi régiót.

Az ősztől késő tavaszi időszakig a fedett élményfürdők kitűnő választásnak bizonyulnak, és akár több napra elegendő kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A hazai idegenforgalmi kínálat egyre gazdagabb fürdőhelyekben, hiszen Magyarország remek gyógyvízi adottságokkal rendelkezik, s ugyanakkor a fürdőturizmus terén is kiválóan teljesít. 

Print Friendly, PDF & Email