Skót whisky

A skót whisky természetes alapanyagokból készül

Skóciáról a legtöbb embernek nem a kockás szoknya jut az eszébe, hanem egy különleges szeszesital. A skót whisky 1823 óta az ipar szerves részét képezi.

Vannak persze olyan információk, amelyek szerint még régebben is készültek ilyen italok, azonban ezek nem legálisan működtek. Amikor a 19. században törvényessé vált a főzése, újabb felfedezéseket indított útjának. Ekkor találták fel például a Coffey-lepárlót, ami hozzájárult a nagyobb mennyiségek elkészítéséhez, ugyanis a nap 24 órájában működött.

Az ország éghajlata a folyamatos hideg és eső miatt nem kedvence a turistáknak, de szerencsére ez nem gátolja meg őket az italok készítésében, amihez mindig természetes anyagokat használnak.

A skótok és írek nemcsak fogyasztani szerették, hanem elkészíteni is, ráadásul a vándorlásaik során magukkal vitték a receptet. Alig több mint 30 év elteltével már Amerikában is hivatalos lepárlókat regisztráltak és mára külön iparággá nőtte ki magát. A skót whisky ma már hagyományos és online boltokban is beszerezhető

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás