A műanyag ablak sokkal jobban szigetel

Az elmúlt tíz évben nagyon elterjedt a házak egyre energiatakarékosabbá tétele. Ennek érdekében szokták szigetelni a falakat és kicserélni a nyílászárókat is. Bizonyítottan jobban szigetel a műanyag ablak, mely több légkamrával készült.
Csak olyat érdemes vásárolni, amelynél az üveg is szigetelt a kereten kívül. Mivel a legnagyobb hőleadó felületet az üveg jelenti, ezért fontos az, hogy ez legyen szigetelt. Speciális gázzal szokták megtölteni a két üvegréteg közti részt, ami szigetelő funkciókkal bír. Természetesen egy hőszigetelt műanyag ablak nem csak a hideg, hanem nyáron a meleg ellen is képes védeni.
Nagyon biztonságos zárrendszerrel rendelkezőek ezek a modern nyílászárók, így azokat felfeszíteni nem lehet. Érdemes figyelni arra, hogy az adott ház homlokzatához illik-e a műanyag ablak kinézete. Már nagyon sok fajtát lehet rendelni, így kinézetileg a régies hatást kölcsönző nyílászárók között is már tudunk választani.
Érdemes árnyékolástechnikával együtt műanyag ablakot vásárolni. Így a legkönnyebb a kivitelezése és egy redőny is tudja javítani a műanyag ablak hőszigetelését mind télen, mind pedig nyáron.

Print Friendly, PDF & Email