A gigantikus, csodás pezsgő manufaktúra

Budapest tele van érdekes helyekkel, olyanokkal, ahol bizonyára még sokan nem jártak. Pedig van látnivaló bőven ezeken a helyeken. A Törley pezsgő manufaktúra pontosan ilyen része Budapestnek. Ez a manufaktúra elkalauzol bennünket a régi pezsgőgyártás világába, a kezdetektől napjainkig. A Törleyt mindenki ismeri, azonban a történetéről, illetve a helyről, ahol a kezdetektől gyártják, valószínűleg kevesebbet tudnak.

A budafoki dombok ölelésében tárul a látogatók elé ez a csodálatos, gigantikus pincészet. A pezsgő manufaktúra ma is a háromemeletnyi mély pincerendszerében érleli a fantasztikus nedűket, amelyek minőségükből mit sem veszítettek az idők folyamán, sőt, talán mostanában még kifinomultabbak.

A sok százezer palack, pezsgő máglyák, rázóállványok jól tükrözik azt a világot, amit a pezsgő manufaktúra jelent. A régmúltat felidéző eszközök mellett, az újabb technikai lehetőségeket is kihasználva zajlik itt a fantasztikus italok gyártása. Roppant érdekes, nagyon látványos ez a pincészet. Ne hagyja ki Ön sem a látogatását!

Print Friendly, PDF & Email