A borászatok felmerülő problémái

A jó idő beköszöntésével sok helyen beindul az élet. Ezt nemcsak képletesen lehet érteni, hanem akár szó szerint is, hiszen a tél után újra elkezdenek sarjadni a rügyek, ami azt jelenti a borászatok számára, újból eljött a szőlő ápolásának és megfelelő gondozásának a szezonja. Nagyon sok munka vár a szakemberekre addig, amíg szőlő fog nőni a tőkéken.

A megfelelő mennyiségű és egyben jó állagú termés fogja meghatározni, hogy milyen lesz a bor minősége az adott évben. A borászatok kimondottan nagy figyelmet fordítanak arra, hogy mindig egészségesek legyenek a növények, mert ha hirtelen megtámadja őket egy betegség, amit nem vesznek időben észre, akár hatalmas károkat is szenvedhet az ültetvény, ami aztán kihat a bevételre is.

Az sem mindegy, hogy mikor szedik le a gyümölcsöt. A borászatok nagy dilemmába is kerülhetnek, mert a későn érő fajták csak akkor tudnak igazán minőségi termést adni, ha elég idejük van a tőkén, de a korai fagyok vagy a nedves időjárás következtében felbukkanó betegségek, könnyedén tönkretehetik a szőlő nagy részét.

Print Friendly, PDF & Email